Lockdownbreiwerk

peutervestje breien

Ik had mezelf voorgenomen minder over breien te bloggen en meer over de grote dingen des levens, dus breide ik des te meer en schreef des te minder. Ik ga de paradox niet verklaren, maar een greep uit de laatste creaties showen. Want, lockdown, lange winteravonden, weinig anders te doen: het waren er nogal wat.

Wie vaker op mijn blog leest herkent misschien wat aan het vestje op de foto. Er was merinowol over van een dekentje dat ik eerder breide, heel geschikt voor een vestje voor mijn jongste nichtje. Ik moest even zoeken naar het juiste patroon, want ik wilde geen ingewikkelde kabeltjes of raglanmouwen, maar uiteindelijk koos ik deze. Tijdens het breien vroeg ik me regelmatig af of dit niet te klein zou worden. Zo mini zijn mensen van anderhalf toch niet? Mijn nichtje vond de knoopjes prachtig. Gelukkig had ik het mis en kan ze nog maanden in haar vest groeien.gebreide rok

Voor mezelf breide ik een winterrok, ook volgens een patroon van Drops. Ik koos iets vrolijker kleuren dan het patroon, het groen staat goed bij het tegenwoordig roodgeverfde haar. Ik ben blij met de rok, hij zit lekker, is lekker warm en hij staat mooi. Jammer dat ik lockdownsgewijs meestal in een oude spijkerbroek loop. Mijn rok heeft zin in een sociaal leven, ik ook. Ik ben alleen bang dat hij te warm is als er deze zomer versoepelingen komen.

In de kast lag nog een oud vest dat ik tijden geleden had gebreid, maar dat eigenlijk niet meer paste. Jammer om weg te gooien, zonde om niet te dragen, maar kleren in een kleine maat s weggeven is een lastige klus, weet ik uit ervaring. Uiteindelijk verknipte ik het vest tot kruikenzak; die wilde ik al tijden breien, maar dat kwam er steeds niet van. Het resultaat is geslaagd en voelt aan alsof je een warme kat aan je voeten hebt liggen, maar dan eentje die niet halverwege de nacht z’n klauwen uitslaat. kruikenzak breien

Dat was eigenlijk niet de hele productie. Ik zei toch dat er een lockdown was en dat er weinig alternatief vermaak was? Ik breide ook nog twee paar sokken met poezenmotief voor thuiswerkers met koude voeten, haakte aan een nieuwe deken voor op de bank, zette een volgend peutervestje op de pennen, verknipte een oude tent tot handige opbergzakken en verknipte de restjes van het vestje tot een nieuw paar sloffen omdat de rode exemplaren te snel sleten onder thuiswerken. Je moet toch wat met zo’ n lockdown.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.