Dekentje en sokken

entrelac breiwerk

Nee, de warmte is me niet in de bol geslagen, en ik ben ook niet naar de Noordpool verhuisd. Ik breide een dekentje en sokken in de afgelopen maanden.

Het dekentje was al een tijdje af, maar ging pas afgelopen zaterdag naar de eigenaar. Op 30 juli werd ik voor de vierde keer tante, en lieve kleine nichtjes horen in een warm dekentje van merinowol. Het ziet er ingewikkeld uit, maar voor wie recht-averecht kan breien is deze entrelac-techniek echt niet moeilijk.

De sokken waren voor mijn schoonzusje die ruim een maand eerder jarig was, maar gelukkig snapte dat het dekentje voorrang had in mijn brei-uurtjes. Het was bovendien veel te warm om wollen sokken te dragen, maar ze zijn ruim op tijd voor de herfst.

zelfgebreide sokken

Een gedachte over “Dekentje en sokken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.