Wandelen vanuit Llandanwg: Harlech Castle

Aantal kilometers: 7

Aantal meters stijgen en dalen: niet berekend, maar beslist niet vlak

Aanbevolen kaart: Kan zonder kaart op markering

Horeca onderweg: diverse horeca in Harlech. Wij bezochten het  café in het bezoekerscentrum van het kasteel, daar mag je in zonder toegang voor het kasteel te betalen. Aanrader, want het café heeft door de glazen wanden een fantastisch uitzicht en heeft een uitstekende kaart.

Moeilijk? Nee, gemarkeerde paden en niet te lang.

Begin- en eindpunt: Voor ons Morlyn Guest house, wat zo’n fijne plek is dat het al een blog op zich waard is. Er is niet veel accommodatie in de regio, tijdig boeken is aan te bevelen.

Gelukkig is er maar een straat in Llandanwg, dat maakt het vrij simpel. Wie niet met de trein arriveerde loopt eerst nog even naar het ministationnetje. Llandanwg is een request stop, wat betekent dat de trein alleen op verzoek stopt. In Nederland ondenkbaar, bij de Britten een vrij gebruikelijk fenomeen.

Loop de weg af richting de A496. Sla daar linksaf, loop ongeveer 25 meter over de stoep, totdat er een bordje met wandelmarkering is. Loop daar naar beneden richting Harlech Beach. Dit pad is onderdeel van het Welsh Coastpath.

Loop nu bijna twee kilometer over Harlech Beach tot de volgende grote strandovergang. Dat is geen straf, want je hebt tijdens je strandwandeling een fantastisch uitzicht op de toppen van Snowdonia. beach HarlechNeem in Harlech de weg langs de golfbaan rechtdoor naar het kasteel. Om bij het kasteel te komen moet je nog even stevig klimmen. Dat bordje met 20% staat niet voor niets langs de weg.

Wij liepen terug door de heuvels; iets korter en met een prachtig uitzicht.Llandanwg Loop daarvoor vanaf het kasteel iets terug over de weg, en sla linksaf de Fford Uchaf in. Volg deze weg tot je weer linksaf kan, dan daal je af naar Llandanwg.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.