Japanreis 2018 deel 7

Romance car

Uiterlijk tien uur uitchecken, pas om half twee de trein naar Hakone. Wat doet een mens in de tussentijd? Naar de dierentuin gaan! De afgelopen week liepen we elke dag langs Ueno Zoo naar het station, en maakten we (ik) flauwe panda-grapjes. Nu hadden we een paar uur over en geen zin om door Tokyo te draven of gedoe met bagagekluizen. Voor 600 yen per persoon konden we ons er geen buil aan vallen.

Ueno Zoo

Een paar uur door een dierentuin zwerven is zeer vermakelijk. Vooral de kleine zoogdieren (mangoesten, galago’s, Googlet u maar) waren superschattig, hoewel ik weet dat de gemiddelde valse zwerfkat aaibaarder is. Na twee foto’s besloot mijn camera dat de batterij leeg was. Die had ik vergeten te verwisselen…

De hotspot van Ueno Zoo is natuurlijk de familie reuzenpanda: pa, ma en pandapuber. Het was best rustig in de dierentuin, maar de wachttijd voor het pandaverblijf was toch nog een pittige 50 minuten. Verklaar me voor gek, maar we hebben bijna een uur in de rij gestaan om een minuut naar de panda’s te mogen kijken. Nog gekker; het was het waard. Wat een superschattige beesten zijn het. Ze schijnen rotkarakters te hebben, maar die oortjes maken alles goed.

Giant panda ueno zooVoor onze reis naar Hakone hadden we onszelf getrakteerd op tickets voor de Romance car, een luxe treinverbinding met panoramawagens en een extra mooie route. We nestelden ons in de comfortabele stoelen terwijl de omgeving langzaam een klein beetje groener werd. Wie geluk heeft kan Fuji-san zien vanuit de trein, maar daarvoor was het, zoals gebruikelijk, te bewolkt.

Hakone is momenteel nogal regenachtig, maar er is beter weer voorspeld. Ons hostel is in elk geval fijn; brandschoon en met een eigen onsen, een Japans warmwaterbad. Onze kamer is een soort balzaal, na een week op 10m2 in Tokyo (wat naar lokale maatstaven ruim is). Vanavond voorspel ik iets met een grote kop thee of een biertje en een goed boek in de hostellounge.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.