De weg naar Nijmegen

Tip voor wie veel aandacht op sociale media wil; loop de Nijmeegse Vierdaagse uit en post een foto van je medaille op sociale media.

Detail van die tip; je gaat heel wat dagen besteden aan trainen.

Natuurlijk is het mogelijk om de Nijmeegse Vierdaagse zonder training te lopen. Maar ik vind het toevallig leuker om de Vierdaagse zonder al te veel afzien te lopen en daarnaast is dat trainen, mits op de juiste plek en met wat goed gezelschap, behoorlijk leuk.

Een deel van de tochten die ik loop zijn georganiseerde wandeltochten. Ik loop ze voornamelijk omdat het lekker makkelijk achter de pijltjes aan banjeren is en er mensen rondlopen waarmee je over De Vierdaagse kan praten. Normale mensen willen namelijk a) niet meer dan een kilometer of 25 lopen en b) zijn niet te overtuigen van dat met 40.000 man over een industrieterein bij Wijchen wandelen leuk is.

Afgelopen weekend was de Kippenloop van Katwijk, met voorsprong mijn lievelings. Dat vinden meer mensen, want hij is elk jaar uitverkocht. De route loopt voor een flink deel over strand en duinen en is prachtig. Alleen wie zo gek is de 42 kilometer te lopen moet zich door saaie stukken Oegstgeest en Rijnsburg heenbijten. Door alle hoogtemetertjes is de tocht bovendien een stukje zwaarder dan een Vierdaagsedag van 40 kilometer.

Wat de Kippenloop echt speciaal maakt is de perfecte organisatie. Als je dan toch een wandeling organiseert, doe je het goed, moeten ze in Katwijk hebben gedacht. De Katwijkers die niet meelopen zijn daarom controleurs, ehbo-ers, verkeersregelaars, rustpuntbemanners, bananenuitdelers, kibbelingbakkers, of medailleomhangers. Zelfs de twee knullen op mountainbikes die ik in het Panbos tegenkwam, reden daar rond om op wandelaars te passen. “Gaat het goed mevrouw? Fijne dag!”

De spierpijn is weg, blaren had ik niet en de hitte-uitslag is bijna verdwenen. En de Katwijkers? Die hebben ruim drie ton opgehaald voor de Kankerbestrijding, het goede doel van deze wandeling. Chapeau jongens, en tot volgend jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.