Amsterdam City Walk 2018

IJ, Amsterdam

De Amsterdam City Walk is het toetje van een seizoen vol wandelingen, van zelfbedachte rondjes tot de Nijmeegse Vierdaagse. Natuurlijk wandel ik ook na half oktober, maar ervaring leert dat wandelingen in de winter voor mijn doen schaars en kort zijn. Gebrek aan daglicht en mooi weer maken het niet aantrekkelijk om even een kilometertje of dertig weg te tikken.

Deze wandeling gaat door de randen en door het centrum van Amsterdam, maakt een aantal prachtige kilometers langs de Amstel, laat de wandelaar Zeeburg ontdekken, volgt nauwe steegjes tussen oude grachtenpanden en onontdekte straten waar de tijd stil heeft gestaan. Maar gelukkig liepen we ook vast in de heksenketel die de Dam heet, concludeerden we dat de Negen Straatjes allesbehalve een prettig winkelgebied zijn en dat de Jordaan zowel hopeloos vertoerist als veryupt is.

Roeiers op de Amstel

Natuurlijk koos ik weer voor de langste afstand, de 33 kilometer. Samen met de wandeling van en naar het startpunt liepen we toch weer 35 kilometer in de herfstzon. Het bijzonderste is dat ik deze tocht met mijn moeder liep, die tweede-helft-zestig de kilometers even vlot wegliep als ik. Mam, ik ben trots op je. De pompoensoep thuis was meer dan verdiend.

Zeeburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.