Nieuw verfje

U ziet, de weblog is in een nieuw jasje gestoken. Ik wilde een nieuw blog schrijven, logde in, en bedacht me dat ik wat dingen aan het uiterlijk van de website wilde veranderen en voor ik het wist haalde ik de boel overhoop en was ik een paar dagen bezig. De bewuste blog bestaat dus nog niet, wel het verhaal over de nieuwe verf.

Toen ik mijn domeinnaam kocht was ik van plan om het uiterlijk een keertje volledig zelf te bouwen; ik kan CSS en html, en PHP is ook de moeilijkste taal niet, bovendien zijn er legio voorbeelden en is alles te Googlen. U begrijpt, ik deed van alles, behalve dit plan uitvoeren. Ondertussen stond er een standaardthema van WordPress waar ik nogal wat lelijke dingen in zaten. Zo waren de letters wel erg groot (zeg maar; ik kon ze zonder bril lezen), had ik zelf een foto over de linkerbalk geplakt (ieks, druk!) en kon er in de indeling ook wel iets veranderen. Bovendien; het was ook wel leuk om eens een ander verfje te kiezen, na een paar jaar site.

Omdat ik nog steeds te lui was/geen tijd had om zelf een thema te bouwen koos ik een thema uit de enorme berg gratis thema’s die WordPress aanbiedt. Ik koos voor een basic thema waarin nog veel aan te passen was, schoof wat met blokjes, zocht lettertypes en kleurtjes uit en had…. een site die technisch deed wat ik wilde, maar eruitzag alsof hij in 2002 was ontworpen. Leuk dat je wat code kan bouwen, Karolien, maar dat maakt je nog geen webdesigner.

Het tweede gratis thema dat ik uitzocht kwam aardig in de buurt van wat ik in mijn hoofd had, maar ik had natuurlijk wel wat wensen. Zoals alle thema’s was hier een customizer ingebouwd, maar die was wat beperkt. Ander lettertype? Nieuw kleurtje voor de header? Dat kan alleen in de betaalde versie. Toch niet zo gratis dus, dit thema.

Uiteindelijk kwam ik uit op Miniva, dat een goede basis bood, maar ook veel opties in de customizer en veel ruimte om wat CSS te herschrijven. Ik paste onder andere letterformaat en -type van de content aan, want ook de ontwikkelaars van Miniva denken dat we collectief onze bril vergeten zijn, ik schoof wat met kleurtjes en informatie en ik voegde een pagina voor verhalen in . Ditmaal geen blogs of journalistieke verhalen, maar de korte verhalen die ik in de afgelopen tien jaar schreef en die zelden een podium kregen.

Het nieuwe verfje bevalt wel. Ik denk dat het zelfgebouwde thema nog wel even op zich laat wachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.