Japanreis 2018 deel 10

Osaka

Vanmorgen pakten we onze spullen weer in. Dag Hakone, hopeloos toeristisch, maar wat een fijne plek om een paar dagen buiten te zijn. De lokale boemel bracht ons naar Odawara, de directe shinkansen naar Osaka. We aten overheerlijke spaghetti in een tentje waar ik voor het eerst echt mijn Japans nodig had, en zochten ons hostel op.

Dit keer hebben we de kleinste kamer waar we vermoedelijk ooit zullen slapen, we snappen het nut van futons inmiddels. De keuken/huiskamer is zo knus dat we onze kamer niet veel nodig zullen hebben. Ik verwacht dat veel avonden met een boek in een zitzak of schommelstoel worden doorgebracht.

Omdat we toch nog wat van de stad wilden zien kozen we voor uitzicht. Onze eerste stop was de Abena Harukas, waar een gratis panoramadek op de zestiende verdieping zit. Het warenhuis in het gebouw is voor Japanse begrippen erg saai, maar het uitzicht is zeer de moeite waard.

Abeno Harukas

Daarna zochten we HEP FIVE op, een reuzenrad in een grote shoppingmall. De mall was gelukkig prettig gestoord, er hingen een paar grote rode kunststof walvissen  aan het plafond en er waren allemaal hysterische winkeltjes met hippe spulletjes. Mijn eerste indruk is sowieso dat de mensen in Osaka zich wat hipper kleden dan de mensen in Tokyo. Een enkele Harajuka-girl daargelaten kleedt de gemiddelde bewoner van Tokyo zich even modieus als de eerste de beste Oostenrijkse plattelandsbewoner. Beige staat iedereen (niet).

Het reuzenrad schijnt wel eens druk te zijn, maar vandaag was het rustig. Doen dus!

Ondertussen is tyfoon Trami naar Japan onderweg. Het regent inmiddels flink en het waait al hard genoeg om kapsels uit model te krijgen. We hebben de boodschappen voor morgen vast gedaan, de meeste winkels blijven dicht. Misschien durven we nog een klein tochtje met de metro aan, want Osaka krijgt pas in de tweede helft van de middag de volle laag. Maar als we het niet vertrouwen blijven we lekker binnen met een goed boek.

Een gedachte over “Japanreis 2018 deel 10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.