Japanreis 2018 deel 2

Yokohama ferris wheel

Vandaag regende het en bleef het regenen. Prima weer om iets met de trein te gaan doen en een museumpje te pakken. Het werd Yokohama, 20 minuten buiten Tokyo en onderdeel van de metropool Tokyo (de stad Tokyo bestaat eigenlijk niet als zodanig). Op het station stond de Royal Express, een luxe cruisetrein, klaar voor vertrek. Japanners maken foto’s van dat soort treinen, wij ook. Maar ik heb me nog het meest verbaasd over de kudde personeel die met spandoek klaarstond om de trein uit te zwaaien.

Royal express

Direct naast het station in Yokohama staat het hoofdkantoor van Nissan. Beneden is een enorme showroom met de nieuwste modelletjes. Maurits viel voor een sportieve uitvoering van de Leaf, terwijl ik me vermaakte met een pasfotohokje waar ik de nieuwste Nissan-kleurtjes als achtergrond kon kiezen.

In Yokohama staat het Hara Model Railway museum en wie op basis van de site een verzameling stoffige treintjes met getypte bordjes verwacht; denk opnieuw. Dit is tien keer beter dan je verwacht. Het museum vertelt het verhaal van Nobutaro Hara, uber-treinnerd en modeltreinbouwer. Voor wie geen Japans kan staan de Engelse teksten na scannen van een QR-code op je telefoon. Het hoogtepunt van het museum is natuurlijk een panorama vol treintjes op formaat van zeker vijf zolders, inclusief dag-nachtverlichting en een kabelbaantje.

Yokohama model railway museumYokohama bestaat voor een substantieel deel uit grijze torenflats, maar daartussen ligt aan de haven Cosmo world, een pretpark in zuurstokkleurtjes, met een 100 meter hoog reuzenrad. Het uitzicht is zelfs in de regen fantastisch. De rest van het pretpark trouwens ook, mits je de humor inziet van hysterisch gekleurde kermisautomaten met onbegrijpelijk vrolijke popmuziek op de achtergrond.

Yokohama Cosmo world

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.